Sredinom avgusta započeta je realizacija projekta „Niš, vekovno komunikacijsko čvorište Balkana“, sufinansiranog od strane Grada Niša u okviru konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog informisanja na teritoriji Grada Niša.

Suština projekta bila je popularizacija nauke- istorije, arheologije, epigrafike, hodologije i antičkog Naisusa, na poseban i nenametljiv način, u cilju skretanja na jednu značajnu i heterogenu temu iz bogatog kulturno istorijskog nasleđa našeg grada i zemlje i na potrebu njenog razumevanja i pravilnog interpretiranja.

Na ovaj način projekat korespondira sa zahtevom Grada u oblasti ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Realizovan je dokumentarni film na temu podizanja svesti građana u vezi sa arheološkim istraživanjima koja se obavljaju na lokalitetu Gradsko polje. Naime, pretpostavke su arheologa da se upravo na tom nalazištu nalazi najvrednije kulturno-istorijsko nalazište na teritoriji Niša.

Sa arheologom Vladimirom P. Petrovićem je realizovan intervju, koji je već izazvao veliku pažnju građana, kao i značajniju podršku medija.

Fotografije sa tribine

Rolap baneri