[:rs]

Šta je to praćenje medija ?

„Praćenje“ medija prvenstveno predstavlja praćenje objava i izveštaja iz  elektronskih medija, za potrebe klijenta (TV i internet ) i štampanih izdanja (dnevne i nedeljne novine).

Praćenje medija je direktan dokaz da se neke stvari emituju ili objavljuju u medijima , koje su često od velike važnosti za klijenta .

Postoji veliki broj televizija- nacionalnih, regionalnih i lokalnih. Vi, naravno, niste u mogućnosti da pratite sve. Zato smo mi  tu da vam pružimo sve snimke sa televizija od važnosti za vas i vašu organizaciju, sve isečke iz novina , sve priloge iz online magazina u rekordnom vremenu.

MEDIA MONITORING

Usluga Media monitoring, koju pruža MT Clipping servis se odnosi na praćenje medija.

“Praćenje” podrazumeva redovno snimanje radijskih i televizijskih emisija od značaja za klijenta, prikupljanje novinskih članaka, prikupljanje podataka i  informacija iz online izvora- internet portala i  sa društvenih mreža.

Prikupljeni materijal se najčešće odnosi na sadržaj koji je od značaja za klijenta (određene televizijske sadržaje, dnevnu informativu, specijalizovane  emisije).

TV/Audio kliping- predstavlja snimanje televizijskih i radijskih emisija i dostavljanje klijentu prvog narednog radnog dana do 08:00 u željenom formatu, putem i- mejla ili dostavljanjem diska ili na drugi način pogodan klijentu. Svaki od priloga se posebno obeležava, sa označenjem medija, ukupnog trajanja i temom na koju se odnosi.

Press kliping- se odnosi na svakodnevno praćenje dnevnih izdanja štampanih novina, skeniranje članaka i dostavljanje klijentu  u elektronskoj formi sa naznačenjem kada je i u kom mediju objavljeno.

Online kliping. Praćenje internet portala, informativnog ili bilo kog drugog sadržaja se vrši praćenjem zadatih ključnih reči od interesa za klijenta. Klijentu se, ukoliko ima objava, svakodnevno dostavlja objavljeni tekst u elektronskoj formi- u pdf formatu sa naznakom medija, autora teksta, datuma objavljivanja i linka koji vodi na web stranicu koja je objavila traženi sadržaj.

Audio kliping je snimanje sadržaja potrebnim klijentima u radijskim emisijama.

Sav prikupljeni materijal se može dostavljati klijentu periodično- po njegovom zahtevu- svakodnevno ili u drugim vremenskim intervalima.

 ZAŠTO JE KORISNO ZA  FIRMU/ORGANIZACIJU DA IMA MEDIA MONITORING?

Sve veći broj firmi/organizacija obraća veliku pažnju na svoj PR i svoje pojavljivanje u medijima. Jedini način uvida u sadržinu televizijskog, štampanog i online sadržaja jeste upravo Media monitoring.

Media monitoring predstavlja i arhiviranje  medijskog materijala koji u svakom trenutku može pomoći u analiziranju tržišta, bolje analize sopstvenog pojavljivanja u medijima i obraćanja veće pažnje na krajnje korisnike usluga/proizvoda.

[:en]

What is a media monitoring?

Media monitoring is primarily monitoring releases and reports electronically to the media (TV and Internet) and print (daily and weekly newspapers), for the needs of the client.

Media monitoring is direct evidence that certain things are broadcast or published in the media, which are often of great importance to clients.

mm

A large number of television, national and local, a large number of internet portals, a large number of printed newspapers, the media make „heaven“ quite large. You, of course, you are not able to follow everything. That’s why we are here to provide you with all the footage from television of importance to you and your organization, all contributions from the newspapers, all the attachments from Online magazine in record time.

[:]

Leave Comment